به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ ایشان در این برنامه مسائل مشروحه ذیل را مطرح نمودند و با پاسخگوئی به سوالات مجری، برنامه را به پایان رساندند.
بخش کشاورزی ایران با برخورداری از حدود 12 درصد تولید ناخالص داخلی، حدود 20 درصد اشتغال و سهم قابل توجهی از صادرات غیرنفتی و تولید حدود 80 درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور، جایگاه والایی در اقتصاد ملی دارد. افزایش تنش در محیط خارجی و گسترش تحریمها، وزن استقلال غذایی در اتخاذ راهبردهای کلان کشور را دو چندان کرده است. در حال حاضر تولید جهانی روغن سالانه حدود 210 میلیون تن است که بخشی از آن در خوراک و بخش دیگری در صنعت، سوخت و ... استفاده می شود. سرانه مصرف روغن جهان با جمعیت حدود 7 میلیارد نفر حدود 14 کیلوگرم است. سالانه حدود 60 میلیون تن روغن سویا، 32 میلیون تن روغن کلزا، 21 میلیون تن روغن آفتابگردان و 70 میلیون تن روغن پالم تولید می شود.
براساس برنامه هفتم توسعه کشور و همچنین برنامه الگوی کشت ملی، باید تولید دانه های روغنی از حدود 500 هزار تن فعلی به 1100000 تن برسد. همچنین تولید روغن از حدود 150 هزار تن فعلی به 350 هزار تن و درصد خوداتکایی از 8 درصد به 22 درصد برسد. همچنین تولید کنجاله از حدود 250 هزار تن فعلی به 520 هزار تن و درصد خوداتکایی از حدود 5 به 12 درصد برسد. این امر در صورتی است که براساس همین برنامه مصرف آب ناخالص در کشاورزی باید از حدود 48 میلیارد متر مکعب به حدود 45 میلیارد متر مکعب برسد. این موضوع نشان دهنده لزوم توجه ویژه و بیشتر به توسعه کشت و افزایش بهره وری و همچنین پایداری تولید دانه های روغنی در شرایط کشت های پاییزه کشور و استفاده بهتر از آب سبز و ظرفیت دیم زارهای کشور است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.