به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گیلان، صالح محمدی در اختتامیه اولین دوره تربیت نیروی ماهر در کارخانههای شالیکوبی گیلان در کشور با اشاره به قدمت حوزه زراعت برنج در گیلان تشریح کرد: باتوجهبه برخورداری استان از محصولات باارزش کشور و بازارهای بینالمللی، ضرورت توانایی برخورداری از روشهای نوین بسیار تأثیرگذار است و کاهش ضایعات برنج دستاورد مدرنشدن کارخانههای شالیکوبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ضمن تأکید بر استفاده از تکنیکهای بهروز و مجهز در حوزه شالیکوبی تصریح کرد: کاهش ضایعات یکی از رویکردهای مهم این دوره است؛ زیرا ارقام بومی استان گیلان به سیستمهای قدیمی حساس بوده و خسارات قابلتوجهی برای کشاورزان ایجاد میکند.
محمدی با بیان اینکه علم و تکنولوژی بهصورت لحظهای درحالرشد است گفت: اهتمام دستگاههای اجرایی و تحقیقاتی برای اجراییکردن معاینه فنی کمباینهای برنج شروع شده و کمباینها از ۲۰۱۸ باید معاینه فنی داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان ضمن بیان اهمیت تأثیر تغییرات اقلیمی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت برنج تصریح کرد: مهمترین مسئله پس از برداشت برنج در کارخانههای شالیکوبی، افزایش ضریب تبدیل شلتوک به برنج سفید است که با استفاده از روشهای نوین میتوان باعث افزایش بهرهوری اقتصادی شد.
مژدهی با بیان اینکه استان گیلان با داشتن بیش از ۲۳۰۰۰۰ هکتار شالیزار، رتبه دوم سطح زیر کشت این محصول استراتژیک را در کشور دارد؛ گفت: نفوذ و افزایش علم و دانش در کارخانههای شالیکوبی تنها در گرو آموزش و بهروز نمودن اطلاعات فنی شالیکوبان است که در دوره مذکور این اتفاق برای اولینبار در کشور رخ داد و امیدواریم که تداوم این دورههای آموزشی به بهترشدن کیفیت کارخانههای شالیکوبی کمک شود.
در این مراسم، حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور، شادمان مدیر صنایع تبدیلی استان و قریبی عضو اتحادیه شالیکوبی گیلان نیز سخنرانی کردند.
شایانذکر است؛ این دوره برای اولینبار در کشور به همت سازمان جهاد کشاورزی استان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان روز ششم مردادماه در محل سالن اجتماعات معاونت آموزشی مرکز گیلان برگزار شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید